Musik beta Buy €BACH Login (web3 Ready!)

Ambivalensen Profile

Ambivalensen föddes i ett gäng rivningsbaracker år 2013. Det var 70 rum i en grusgrop vid Frescati i Stockholm och två av dom beboddes av Joel Rönnbäck och Sandra Eberskoug.

Joel hörde Sandra gå och nynna, frågade om hon ville sjunga på en grej han påbörjat. Resten är historia.

Deras första EP beskrevs som en elektronisk kärleksaffär med en släng av norrländsk melankoli och uppmärksammades tidigt av både media och andra producenter.

Sedan dess har dom haft rotation på P3, varit ute på förbandsturné med Den Svenska Björnstammen och släppt ett gäng singlar med bland andra Promoe och Nebay Meles som gäster.

Soundet är som namnet antyder ambivalent och lutar ibland åt ren pop och andra gånger åt r&b och trap. Från början producerade dom allt själva och gör så mycket fortfarande, men dom har på senare tid även samarbetat mycket med andra producenter. Är dom inte i studion så hittar vi dom nästan alltid utforskandes nya stilar hemma i köket.

Med senaste singeln ”Om jag dör imorgon” bryter duon ny mark i form av attityd och sound, texten är som alltid skriven av duon själva och musiken gjordes ihop med Elias Klenell och Niklas Berglöf på Redmount music.

Det utlovas massor av ny musik under 2019, bland annat deras efterlängtade debutalbum.

Ambivalensen's Albums

Discussion